Напрежение между говорителя на руското външно министерство и първия човек във

...
Напрежение между говорителя на руското външно министерство и първия човек във
Коментари Харесай

Захарова скочи на папата заради думите му за Украйна

Напрежение сред представителя на съветското външно министерство и първия човек във Ватикана.

Папа Франциск не се обръща толкоз към Украйна, колкото към Запада, който употребява страната като „ инструмент за упоритостите си ", в своя апел за договаряния за завършек на войната в изявление за швейцарска телевизия, съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от италианската новинарска организация АНСА.

" Начинът, по който аз го разбирам, е, че папата прикани Запада да остави настрани упоритостите си и да признае, че бърка ", сподели Захарова, добавя още Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до Русия, " ние в никакъв случай не сме блокирали договарянията ", добави тя.

Папа Франциск: Украйна би трябвало да " има куража да развее бялото знаме " и да договаря за преустановяване на войната с Русия

" Днес всеки специалист, всеки политик, всеки посланик ще разбере ", че обстановката в Украйна е " в мъртва точка ", по тази причина " доста дипломати и страни приканват за договаряния ", посочи говорителката на съветското външно министерство.

Междувременно през днешния ден предстоятелят на Украинската гръкокатолическа черква сподели, че страната няма да се съобщи.

" Украйна е ранена, само че не е победена. Украйна е изтощена, само че продължава да се държи ", съобщи архиепископ Святослав Шевчук. " В Украйна никой няма да се съобщи! И за всички тези, които гледат със песимизъм на нашата дарба да устоим, ще кажа: Елате в Украйна и вижте! ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР